Totul despre pavaje de beton amprentat

Ce este betonul amprentat?

Betonul  amprentat este cunoscut de mai bine de 30 de ani, dar este acum la modă datorită amplei game de culori si texturi, permiţând firmelor să facă pardoseli dure, colorate şi durabile. Fiind rezistent la apă, suportă atacul acizilor si a petele de grăsime şi ulei, de asemenea, poate fi utilizat în zonele cu mult tranzit, trotuare, parcuri, rampe, târguri şi expoziţii, etc… Acesti factori, impreuna cu mentenanta aproape zero, explica succesul lui in case cu gradina si in alte zone.

Betonul amprentat este de fapt un pavaj de beton a cărei suprafață este pigmentat si are forme in relief, aplicate în timp ce acesta este în stare proaspătă cu forme de neopren sau cauciuc care simulează diverse pietre  şi cele mai variate texturi. Imprimarea poate imita piatra, gresie, placi… Fiind antiderapantă, de asemenea, oferă rezultate excelente în zona piscinei. Secretul  acestui pavaj este capa superficiala intaritoare si colorata care da un aspect unic pavajului.

Cum se face betonul amprentat?

Putem rezuma acest aspect in 3 pasi, insa procesul in sine este unul mult mai complex, dar cu experienta noastra in instalarea acestui pavaj am reuşit să rezumam la doar 3 pasi care pot explica mai usor procesul:

  • Selectia culorii.
  • Amestecul corect.
  • Respectarea timpului de uscare.
    După cum puteţi vedea am enumerat pasii, pentru ca trebuie urmata o ordine logica pentru a optine un pajav consistent si bine structurat.

Cum alegem culoarea adecvata?

Poate că aceasta este una dintre cei mai importanti pasi, pentru ca culoarea va determina dacă la sfârșitul procesului ne place sau cum betonul amprentat a fost instalat în casa noastră.

Daca doresti sa alegi o culoare corecta, iti recomandam sa alegi intotdeauna o culoare cu care te simti identificat si care „merge” su designul casei tale.

Cum se toarna betonul propriu-zis?

Pur şi simplu trebuie să  amestecăm culoarea cu betonul moale şi se lasă să se usuce aproximativ 15-20 de minute.
După ce a trecut timpul estimat trebuie să se dea nivelul betonului, tinand cont de directia apelor fluviale si alti factori care depind de curtea unde va fii instalat, iar ultimul pas este aplicarea formelor in relief.

Care este timpul de uscare?

Acest aspect este cea mai importantă parte a întregului proces, deoarece dacă nu respectăm uscarea, nu va servii la nimic toti pasii anteriori.

Timpul de uscare recomandad ar fii între 4 şi 5 zile… unii experti recomanda mai putin… dar mai bine să fim sigurii. Vă recomandăm, de asemenea, pentru a evita dezamăgirile şi surprize a face zona inaccesibila astfel încât sa nu apara o situatie neprevazuta care ar putea strica lucrarea.

Odata scurs timpul de uscare, pavajul este gata pentru oricare tip de folosinta.

Oferim servicii de pavimentare cu beton amprentat si elicopterizat in toata Tara, la cel mai bun pret de pe piata si cu ce-a mai mare calitate.

Dacă doriţi mai multe informaţii despre beton amprentat puteti naviga pe acest site, unde veţi găsi toate informaţiile necesare despre acest compus.

Share this story!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *